Nötbog koka recept

Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Låt såsen koka upp, och smaka eventuellt av med mer rörsocker, salt eller svartpeppar. Själva nötbogen är i sig en oerhört tacksam styckningsdetalj
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Improviserad chili på nötbog

Improviserad chili på nötbog

Nu fick faktiskt just denna nötbog vare sig koka långsamt eller länge. köttet har grova fibrer, och redan när jag stod och tärnade det kändes det som riktigt grytkött - sådär härligt trådigt och smältande mört som kött blir när det få koka långsamt, och länge
PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt. Blanda allt i en kastrull och låt koka i ca
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Koka upp porter, saft och buljongtärningar i en gryta. Lägg ner köttet i omgångar så att buljongen kokar vid varje ilägg
Chili con carne med hembakat Tortillabröd

Chili con carne med hembakat Tortillabröd

Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Tillsätt och rör ut vetemjölet och rör sedan i vinet och låt det koka ner till hälften
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Tillsätt och rör ut vetemjölet och rör sedan i vinet och låt det koka ner till hälften
Dubbelmarinerad nötstek

Dubbelmarinerad nötstek

Koka upp vatten, salt, svartpeppar och skalade skivade vitlöksklyftor. 1 kg nötbog. Lägg köttet i en ugnssäker form
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Den här grytan är ett riktigt långkok på nötbog, perfekt att sätta igång en ledig dag då den behöver stå och puttra närmare 4-5 timmar och behöver inte passas hela tiden. 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili. Låt grytan koka upp och sedan koka på svag värme under lock ca 4-5 timmar till köttet är riktigt mört. Smaklig spis ♥ 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Lägg de snabbkokta märgbenen i botten, lägg över de rostade grönsakerna, kryddorna med lagerblad men utan fisksås och till sist din nötbog som du har saltat ordentligt först
Dillkött (mjölkfri)

Dillkött (mjölkfri)

Och låter man som jag köttet koka extra länge så smälter det i munnen. Koka upp och skumma av. Jag gillar att äta riktigt mört kött, så jag kokar oftast mina köttgrytor i minst två timmar – men avgör själv vad du tycker är bäst
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Har man lite mer brådis med matlagningen går det ju alltid att använda tryckkokaren i stället. Lägg över grönsakerna i en gryta eller tryckkokare
Köttgryta med sting

Köttgryta med sting

nötbog. Låt grytan koka färdigt. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan
Kalops

Kalops

Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka 1-1½ timme. Skala och skiva morötterna i grytan och koka cirka 5 minuter. Tillsätt purjon och koka ytterligare cirka 5 minuter. Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den och koka 3-5 minuter. 600 g Scan nötbog, högrev,