Nötbog kokt recept

Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé. 3 kg nötbog. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé. 3 kg nötbog. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Servera med kokt potatis, sallad och rött vin. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Servera grytan med kokt ris eller potatis och sallad. kokt ris. 700 g nötbog. Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor
Dillkött (mjölkfri)

Dillkött (mjölkfri)

Som med kokt kyckling i currysås. Servera med potatis (kokt eller i mitt fall råstekt) och haricot verts
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Vi serverade grytan med kokt ris, surkål och creme fraiche. 1 kg nötbog / 5 gula lökar / 150 g rotselleri / 6 vitlöksklyftor / 3 röda chilifrukter / 0,5 tub tomatpuré / 1 burk konserverade tomater / 0,5 liter vatten / 4 dl rödvin / 1 dl chilisås (Heinz) / 1 msk worcheistersauce / 1 msk rödvinsvinäger / 1 msk japansk soja / 2 köttbuljongtärningar / 2 kalvbuljongtärningar / 3 msk kalvfond / 3 msk kummin / svartpeppar / örtsalt / 4 msk paprikapulver / 4 msk smoked paprika / 2 msk mejram / 1 msk ancho chili / 3 msk cajun seasoning / smör och olivolja att fräsa i. 1 kg nötbog
Kalops

Kalops

Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. kokt potatis. 600 g Scan nötbog, högrev,. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm
En gastronomisk resa till den amerikanska södern

En gastronomisk resa till den amerikanska södern

bog (eller så använder ni nötbog eller högrev). bog (eller så använder ni nötbog eller högrev). 500 g sötpotatis, skalad, tärnad och kokt 100 g philadelphiaost ½ dl ljust muskovadosocker 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen ingefära 1 krm malen muskotnöt
Sommarsolståndet

Sommarsolståndet

Till middag gjorde jag en grytstek i lergrytan, av en bit nötbog och en massa rotsaker. Kokt potatis och kall bea till och ett glas rött

Porterstek på nötbog

Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
Nötköttsgryta med rotfrukter

Nötköttsgryta med rotfrukter

Servera med ris, potatis eller bulgur, sallad eller kokt broccoli och ett riktigt fylligt rödvin.  Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev5 lökar, 2 finhackade och 3 grovhackade5 vitlöksklyftor, tunt skivade5 morötter, skalade och skurna i tjocka skivor3 palsternackor, skalade och skurna i tjocka skivor1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm2 selleristjälkar, tunt skurna1 röd paprika, fint tärnad1 paket bacon, finstrimlat2 färska tomater1 burk krossade tomater, gärna Mutti3 msk tomatpuré 1 burk stora vita bönor 3 dl rödvin5-8 dl vatten2-3 msk oxfond med rödvinsmak (den mindre mängden om mindre mängd vatten)3 lagerblad1,5 msk paprikapulver1 krm chiliflakes0,5 tsk torkad oregano 2 persiljekvistar, bladen hackade och stjälkarna helasalt, rikligt med grovmalen svartpepparsmör eller olja för stekningPutsa köttet från senor och fett och skär i små tärningar med sidan drygt 1 cm. Om du vill ha den grovskurna löken lite krispig, tillsätter du denna när det kvarstår 10-15 minuter av koktiden. 1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev
Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

För att fortsätta fusionera det franska och svenska köket, serverades grytan med potatispuré, ångkokta sockerärter och pressgurka
Korv för julen

Korv för julen

1 kg benfri högrev eller nötbog. 1 1/4 liter blandning av kokt kall mjölk och kalvbuljong. 1 kg benfri högrev eller nötbog. 1 1/4 liter blandning av kokt kall mjölk och kalvbuljong

Mustig Tex Mex gryta

Serveras exempelvis med hel kokt dinkel, quinoa eller bulgur. 3 dl kokta bönor , (blandade). 600 gram bog , (nötbog)

Porterstek på nötbog

Servera steken med kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé. kokt potatis. kokta grönsaker. 1,3 kg benfri nötbog

Långkokt bog med rabarber

lite grädde och servera med kokt potatis. ca 800 g nötbog. Gnid in köttstycket i chilisalt och vitpeppar

Enkel köttgryta

Servera med kokt potatis och kokta grönsaker. 500 g nötbog eller grytbitar. Skär köttet i små grytbitar. Blanda med sojan