bog (eller så använder ni nötbog eller högrev). bog (eller så använder ni nötbog eller högrev). 500 g sötpotatis, skalad, tärnad och kokt 100 g philadelphiaost ½ dl ljust muskovadosocker 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen ingefära 1 krm malen muskotnöt
Servera med ris, potatis eller bulgur, sallad eller kokt broccoli och ett riktigt fylligt rödvin. Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev5 lökar, 2 finhackade och 3 grovhackade5 vitlöksklyftor, tunt skivade5 morötter, skalade och skurna i tjocka skivor3 palsternackor, skalade och skurna i tjocka skivor1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm2 selleristjälkar, tunt skurna1 röd paprika, fint tärnad1 paket bacon, finstrimlat2 färska tomater1 burk krossade tomater, gärna Mutti3 msk tomatpuré 1 burk stora vita bönor 3 dl rödvin5-8 dl vatten2-3 msk oxfond med rödvinsmak (den mindre mängden om mindre mängd vatten)3 lagerblad1,5 msk paprikapulver1 krm chiliflakes0,5 tsk torkad oregano 2 persiljekvistar, bladen hackade och stjälkarna helasalt, rikligt med grovmalen svartpepparsmör eller olja för stekningPutsa köttet från senor och fett och skär i små tärningar med sidan drygt 1 cm. Om du vill ha den grovskurna löken lite krispig, tillsätter du denna när det kvarstår 10-15 minuter av koktiden. 1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev
1 kg benfri högrev eller nötbog. 1 1/4 liter blandning av kokt kall mjölk och kalvbuljong. 1 kg benfri högrev eller nötbog. 1 1/4 liter blandning av kokt kall mjölk och kalvbuljong