Nötbog stekt recept

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. 500 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Julig köttgryta med glöggsmak

Julig köttgryta med glöggsmak

700g nötbog. Följ mej via Bloglovin 700g nötbog. Denna gryta både luktar och smakar jul. Går utmärkt att förbereda en dag i förväg och låta vila i
Pepprig nötbog med skomakarstomp & skysås

Pepprig nötbog med skomakarstomp & skysås

Ca 600 g nötbog i bit. När köttet är färdigstekt häll i kalvfond/buljongtärning i stekpannan och häll sen på vatten, låt koka i ca 1 min. Ca 600 g nötbog
Tjälknöl

Tjälknöl

Man kan använda billigaste högrev som blir fint, men när man ändå besvärar sig kan man också välja lite finare fransyska eller nötbog
Pulled beef

Pulled beef

(i detta fall stekt sparris och fänkål). 1 kg nötbog eller högrev. 1 kg nötbog eller högrev. Alla i familjen var eniga

Uppdatering

Blev stektnötbog med potatisgratäng och sallad. Hej på er alla underbara läsare. Hoppas att ni har haft en underbar helg

Pulled beef, en långdragen oxe!

Jag köpte en fin bit nötbog härom dan, det är en billig styckdel och finns alltsom oftast i charkdiskarna

Lyxig köttgryta

ex nötbog. Servera med gratinerad jordärtskockspuré och vitlöksstekta sockerärtor. Skär köttet i tärningar ca 4x 4 cm

Biff Stroganoff a´la Anna

Jag hade köpt hem en bit nötbog för att göra stek eller köttgryta på. ca 1 kg nötbog 1 gul lök 4 msk tomatpuré 2 msk dijonsenap ca 4-5 dl vatten salt, peppar 2 dl lätt creme fraiche smör att steka i Skär köttet i ca 1 cm tjocka strimlor, ca 4-5 cm långa. (bilden blev inge bra alls men det såg faktiskt riktigt gott ut i verkligheten o det är så värt o testa) ca 1 kg nötbog

Pepparrotskött

ca 1 kg nötbog7-8 dl vispgräddeca 3 dl av köttspadet50 gr riven pepparrotsalt och pepparsmör att steka köttet i1 l vattenGör så här. ca 1 kg nötbog