Lägg de snabbkokta märgbenen i botten, lägg över de rostade grönsakerna, kryddorna med lagerblad men utan fisksås och till sist din nötbog som du har saltat ordentligt först
nötbog. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan
800 gram nötkött i benfri på bit, exempelvis nötbog, högrev. Supersmarrig amerikansk maträtt som passar perfekt att slå igång innan jobbet, så är det färdigt när man kommer hem – eller varför inte på helgen
1 kg högrev eller nötbog. Skär köttet i 2-3 cm stora kuber och fräs det i en stekpanna tills det har fått lite yta, häll över i en stor kastrull, gärna gjutjärn
Jag hade köpt hem en bit nötbog för att göra stek eller köttgryta på. ca 1 kg nötbog 1 gul lök 4 msk tomatpuré 2 msk dijonsenap ca 4-5 dl vatten salt, peppar 2 dl lätt creme fraiche smör att steka i Skär köttet i ca 1 cm tjocka strimlor, ca 4-5 cm långa. (bilden blev inge bra alls men det såg faktiskt riktigt gott ut i verkligheten o det är så värt o testa) ca 1 kg nötbog
Köttgryta med fänkål och fetaost4 portioner500 g fransyska eller nötbog2 vitlöksklyftor3 msk balsamvinäger3 msk olja1 msk soja1 stor gul lök1 fänkål1 röd paprika2,5 dl köttbuljong1 broccolistånd1 burk stora vita bönor1 förp fetaost1 knippe basilikaPutsa köttet och strimla det. 500 g fransyska eller nötbog