Strö över flingsalt. 1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt iniugnencirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkåli en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Tillservering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 500 g nötfärs. 1 riven gul lök. 3 strimlade gula lökar. 200 g grovt skuren vitkål. 1 tsk flingsalt. 800 g kokt potatis
Hamburgare utan bröd, eller pannbiffar på nötfärs som kryddas med örter och paprika och steks eller grillas serveras här med goda tillbehöri form av ugnsrostaderosmarinkryddadepotatishalvor, ugnsrostade rödbetsklyftor, rostad blomkål samt en fikonchutney
Linas Matkasse vecka. Idag startar vi veckan då jag via Buzzador ska testa Linas matkasse. Jag kommer följa recepten mer eller mindre men tar kanske mindre mängd av tex potatis