Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Ja, just en sån gryta tänkte sig Najni den där kulna oktoberdagen då höstvindarna ven och människorna på gatorna hade något plågat i blicken där de hukade under sina paraplyer
Lägg över i en stor gryta. 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 12 pkt bacon. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Strimla och stek bacon, klipp över timjan. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
600 g nötkött. 140 g bacon. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
Vi bestämde oss för att använda nötkött som vi har hemma i frysen, och tog en rejäl bit fin högrev. Lägg med chilin, häll på öl och whisky, lägg baconskivor överst
Dagens söndagsmiddag blev en värmande högrevsgryta. Insåg att jag inte har recept på högrevsgryta på bloggen sen innan så det var på tiden, för det här är verkligen en favorit
Nötkött,. Stek baconet och låt det rinna av på ett pappersark. Skala och klyfta löken och lägg den i botten av en ugnssäker gryta eller i din slowcooker