4 x 200g nötkött av bra kvalitet. Idag skulle det burit av mot Norrköping där vi ska fira nyårsafton men jag är fortfarande sjuk (blir nästan värre) så vi åker imorgon istället
Den består av rivet nötkött, svarta bönor, ris och stekt plaintain (matbanan). Rivet nötkött. För att göra rivet nötkött använder jag helst en blandning av bringa och skirtsteak men flankstek fungerar också
2 Chili- och limesmör 100 g rumsvarmt smör finrivet skal av 1 lime 2 tsk pressad limejuice 1 urkärnad och hackad chili 3 msk kokosflingor salt Majskolv 4 förkokta majskolvar flingsalt Blomkål med kaprisvinägrett 1 medelstort blomkålshuvud salt olja 1/2 dl finhackad kapris 2 tsk dijonsenap 2 msk vinäger 1 dl olivolja Innanlårskappa ca 360 g innanlårskappa av nötkött Lägg till i inköpslistan
Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Pensla dem på båda sidor med smör-&rapsolja. Salta och peppra. Grilla 2-3 min på varje sida eller tills de har fått fin färg
Serveras till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött" sötpotatis. I lördags när vi skulle grilla så ösregnade det så jag tog faktiskt fram min grillpanna istället
Tänkte tipsa om hur jag gör min så slipper du köpa en nästa gång du ska grilla en god bit nötkött. Jag gör ju väldigt mycket grillinlägg under sommaren och skriver ofta att du ska använda en rub du gillar att lägga på köttet innan den når grillen
För mig att det ett smakrikt nötkött. Var försiktig med köttet bara, låt det inte bli övergrillat. Njurtapp är väl inget namn som lockar till inköp direkt
För vi har grillat varje kväll. Det var grillade grönsaker och grillat kött. ca 500 g nötkött, oxfilé eller flankstek. ca 500 g nötkött, oxfilé eller flankstek