Ingredienser Chiligryta med nötkött och sötpotatis För 4 personer Förberdelsetid. 600 g grytbitskött av nöt 2 st sötpotatis á 250g 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 4 tsk chilipulver 2 tsk spiskummin 2 tsk rökt paprikapulver 800 g hela skalade tomater i tomatjuice 3 dl benbuljong* 1 tsk himalayasalt 0,5 tsk grovmald svartpeppar ghee * Vi använde benbuljong men det går givetvis att använda valfri buljong som passar dig
Det fungerar naturligtvis med andra ”stekar” av både älg och nötkött. Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Vi bestämde oss för att använda nötkött som vi har hemma i frysen, och tog en rejäl bit fin högrev. Ancho-chilin är en spännande ingrediens, en rökt chili som är ganska stark och som vi skrapade ur kärnorna innan vi hade i grytan
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Ungefär som att köra ursprungsreceptet på nötkött och säga kött som kött, det ska ju ändå marineras. 1-2 tsk rökt paprikapulver. 1-2 tsk rökt paprikapulver
Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck. De stoppade korvarna röktes väldigt lätt i min röklåda och sjöds sedan i 75 grader i 10-15 minuter tills de var klara. 1/2 kg nötkött
100 g rökt, strimlat sidfläsk. 250 g nötkött eller fläskkött, skuret i bitar. 100 g rökt, strimlat sidfläsk. 250 g nötkött eller fläskkött, skuret i bitar