Nötstek fransyska ugn recept

Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Sätt ugnen på 170C. Stek i ugnen för 1 och halv timme
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Sätt ugnen på 175°C. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Lägg över steken på ett stort ugnssäkert fat. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. Värm ugnen till 150°. Sätt fatet i ugnen och låt bräsera övertäckt ca 2 timmar tills det är mört. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,
Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in plåten i ugnen i 8–10 minuter, tills den blir gyllenbrun. 1,5 kg nötstek (fransyska). Slottsstek 1,5 kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet
Pulled Cow

Pulled Cow

Ta ut fransyska och låt vila på skärbräda en timma. Gnid in kryddblandningen över hela fransyskan, lägg hälften av löken i en lergryta, lägg över köttet och toppa med resterande lök
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

800 g högrev/nötstek/fransyska. Låt sedan grytan sjuda på spisen med lock i ca 2-3 timmar eller i ugnen med lock i ca 3 timmar på 150 grader. 800 g högrev/nötstek/fransyska
Bättre & godare efter ett par dagar

Bättre & godare efter ett par dagar

Det blev en rätt med nötstekfransyska. Jag hade tänkt köpa högrev i bit, men det fanns inte så det fick bli fransyska istället
Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Jag bakar den sakta i ugnen för att få ut så mycket smak och behålla saftigheten. Lägg köttbiten i en ugnsfast form, strö över chiliflakes, timjan, peppar och lite mera salt