Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen. Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen
400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 1,5 st st morot morot 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st purjolök purjolök 1 l l fiskbuljong fiskbuljong 4 msk msk smör smör 4 msk msk vetemjöl vetemjöl 2 dl dl mjölk mjölk 0,5 dl dl crème fraïche crème fraïche 1 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk
800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé 5 dl dl saltlag saltlag 0 peppar peppar Hollandaisesås 5 st st pepparkorn, svarta pepparkorn, svarta 1 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger 2 msk msk vatten vatten 4 st st äggula äggula 300 g g smör smör 1 st st citron citron Sparris 16 st st sparris, grön sparris, grön 2 msk msk smör smör
Norsk fiskgratäng med makaroner4 port600 g torskfilé3 msk smör3 msk mjöl5 dl mjölkSalt & pepparMuskatnöt200 g makaroner (ej snabbmakaroner)2 ägg6 msk ströbrödSkär torskfilén i tärningar i 2x2 cm
Blanda krabbköttet med maizenamjölet, salt och peppar. Rulla till fyra bollar. Ställ svalt 10 minuter. Skala och riv äpplet grovt, pressa ur och blanda rivet med mangochutney