Norsk recept

Norskt havregrynsbröd

Norskt havregrynsbröd

Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen. Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen
Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 1,5 st st morot morot 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st purjolök purjolök 1 l l fiskbuljong fiskbuljong 4 msk msk smör smör 4 msk msk vetemjöl vetemjöl 2 dl dl mjölk mjölk 0,5 dl dl crème fraïche crème fraïche 1 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk
Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

1½ kg Norsk laxfilé. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Stöt enbären fint i mortel
Norsk kållåda

Norsk kållåda

Förväll kålen i buljong. Låt den rinna av, men spar spadet. Hacka löken grovt och bryn den tillsammans med kålen i matfett och ringla över lite sirap
Norsk hälleflundra med sparris och hollandaisesås

Norsk hälleflundra med sparris och hollandaisesås

800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé 5 dl dl saltlag saltlag 0 peppar peppar Hollandaisesås 5 st st pepparkorn, svarta pepparkorn, svarta 1 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger 2 msk msk vatten vatten 4 st st äggula äggula 300 g g smör smör 1 st st citron citron Sparris 16 st st sparris, grön sparris, grön 2 msk msk smör smör
Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

400 g Norsk torskfilé. Tärna morötterna, hacka löken och skär purjolöken i ringar. Fräs grönsakerna i lite olja tills de börjar bli mjuka
Norsk morotskaka

Norsk morotskaka

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och bikabonat i en skål och rör om ordentligt så att det blandas
Norsk fiskgratäng med makaroner

Norsk fiskgratäng med makaroner

Norsk fiskgratäng med makaroner4 port600 g torskfilé3 msk smör3 msk mjöl5 dl mjölkSalt & pepparMuskatnöt200 g makaroner (ej snabbmakaroner)2 ägg6 msk ströbrödSkär torskfilén i tärningar i 2x2 cm
Norsk iskaka

Norsk iskaka

Mal mandeln. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vispa ner sockret, lite i taget. Vänd försiktigt ner mandeln i marängsmeten
Rullrån norsk. Bäst

Rullrån norsk. Bäst

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjöl blandat med kardemumma. Rör om
Norsk fisksufflé

Norsk fisksufflé

Det är inte ofta man säger att en fiskrätt bara smälter i munnen, men den här gör faktiskt det. Till fyra portioner behöver du
Friterad norsk krabba med curry och äpple.

Friterad norsk krabba med curry och äpple.

Blanda krabbköttet med maizenamjölet, salt och peppar. Rulla till fyra bollar. Ställ svalt 10 minuter. Skala och riv äpplet grovt, pressa ur och blanda rivet med mangochutney
Norsk Morotskaka

Norsk Morotskaka

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål och rör om ordentligt så att det blandas