Göm en nougatbit eller en mandel i varje marsipankula, och forma kulan till ett ägg. Skär nougaten i små tärningar och lägg dem i kylen en stund så de stelnar
När man tar första tuggan så känner man den mjuka nougaten med smak av kanel och kakao,sen kommer den krispiga mandeln och då njuter man för fullt och kan lova att man inte kan bara ta en
Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel. Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat
Tillsätt varma nötter och mandel i smeten och rör ner dem försiktigt på lägsta hastighet. Värm under tiden pistagenötter, mandel och hela, skalade hasselnötter i ugnen i ca 5 minuter och ta ut innan de börjar få färg. Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna. 130 g skållad sötmandel. 2,75 dl strösocker 1 dl flytande honung 1 dl glykossirap 1 dl vatten 2 st små äggvitor 0,5 dl strösocker 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk) 130 g skållad sötmandel 130 g skalade hasselnötter Florsocker, att pudra med
Jag har sneglat lääänge på recept för att göra fransk nougat och förra helgen blev det av. Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter
Fin (eller jag menar, du får inga exakta rektanglar, den ser helt enkelt hemgjord ut precis som sig bör) glänsande choklad fylld med gyllene, rostade mandelflarn och smak av himmelriket
Göm en nougatbit eller en mandel i varje marsipankula, och forma kulan till ett ägg. Skär nougaten i små tärningar och lägg dem i kylen en stund så de stelnar
Skålla mandeln. Lägg mandel, nötter och socker i en eldfast form och ställ in i ugnen. Hacka chokladen och blanda med nöt-mandel-sockerblandningen i en mixer
Nougat Montelimar. Ställ dem på en varm plats, på eftervärme i ugnen till exempel, det är nämligen viktigt att de är varma när man tillsätter dem i nougaten
Hyvla nougaten tunt och lägg den ovanpå mandelmassan, lägg sedan på mandelmassan som ett lager till, avsluta med ett smörgåsrån och pressa ihop dem lätt