Nougatkulor recept

Krispiga Nougatkulor

Krispiga Nougatkulor

Arkiv. 2014. Januari,. Februari,. Mars,. April,. Maj,. Juni,. Juli,. Augusti. 2013. Augusti,. September,. Oktober,. November,. December
Mozartkulor

Mozartkulor

En klassiker på gottebordet till jul. Eleganta Mozartkulor, som ser väldigt proffsiga ut, men ganska enkla att göra
4 sorters julgodis recept!!

4 sorters julgodis recept!!

Hej. Idag har jag haft fullt upp. Tänkte försöka få så mycket gjort som möjligt eftersom jag ju jobbar i helgen
Mozartkulor

Mozartkulor

Dela nougaten i 30 bitar och rulla till kulor. Ställ nougaten i kylen för att stelna. Dela mandelmassan i 30 bitar och platta ut varje bit
Bounty-rutor och mozartkulor!

Bounty-rutor och mozartkulor!

Lägg nougatkulorna på skivorna av mandelmassa och forma mandelmassan runt nougaten så att den täcks helt
Julgodis 2014 - Nougatbomber!

Julgodis 2014 - Nougatbomber!

Doppa nougatkulorna, en och en, med hjälp av en gaffel i chokladsmeten. Det här är nougatbomber. En salig blandning av fett och socker som dessutom smakar riktigt bra
Julgodis  – Mozartkulor

Julgodis – Mozartkulor

Ta fram de kalla nöt/nougatkulorna, ta ungefär en tesked massa till varje kula. Varje år sedan 13 år tillbaka (tror vi) har jag och två fd kollegor till mig – Olga och Paulina julbakat
Mozartkulor med rom

Mozartkulor med rom

Mozartkulor med rom – runda chokladdoppade kulor med en kärna av nougat i mandelmassa smaksatt med mörk rom
Mozartkulor!

Mozartkulor!

Lägg nougatkulorna på skivorna av mandelmassa och forma mandelmassan runt nougaten så att den täcks helt
Mozartkulor

Mozartkulor

Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Gör så här. Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor
Choklaaaa

Choklaaaa

Man kan aldrig få för mycket av choklad. [bilderna är inte toppen men de är nog så goda]Gyllene Polentapraliner15-20 st1/4 dl pistagenötter75 g mandelmassa [jag använde min egengjorda, se recept längre ner]1 1/4 dl växtdryck3/4 dl polentagrynett par droppar bittermandelaromGarnering
Mozartkulor

Mozartkulor

Skär nougaten i ca 50 bitar och rulla dem till kulor. Skär sedan mandelmassan i ca 50 bitar och rulla dem till kulor och platta sedan ut dem

MOZARTKULOR

Skär mandelmassan i tunna skivor och slå in nougatkulorna i dessa. 400 gram nougat. 700 gram madelmassa. 300 mörk chokad
Mozartkulor i ugnen.

Mozartkulor i ugnen.

Nu blir det julgodis från körsbärsköket. När vi, inför årets glöggkväll (som för övrigt blev riktigt trevlig
Mozartkulor

Mozartkulor

Visst är väl chokladpraliner något alldeles särskilt. Framförallt tycker jag att det känns lyxigt att unna sig en sådan liten godbit då och då

Mozartkulor

Platta ut mandelmassan till små runda plattor – lika många som nougatkulorna, lägg runt nougaten och liksom baka in nougatkulorna i mandelmassa