köttfärslimpa med bacon och svamp. Då färsen var klar stekte jag de färdigt förvällda trattkantarellerna i smör tillsammans med lök och bacon, som jag tidigare skärt i bitar
Då kan man steka med lite bacon för en extra god sås. Svampsåsen. Eftersom våran frys är överfull med stuff bestämde vi oss för att laga svampsås av höstens svampskörd
Försökte rädda världens krapulant med bacon och pasta, men lyckades tyvärr inte. Jag började med att steka baconet och satte det för att dra ur sig på ett hushållspapper
Soppan kan serveras med stekt bacon, en klick smetana/creme fraishe/grekisk yoghurt. Säsongens grönsak är helt klart squash, och det råkar dessutom höra till en av mina favoriter
Det blev fyllda paprikor, halloumi-ost, grönsaksknyten, baconlindad sparris och en biff per man. Sparrisen lindade jag bara in i baconet, och grönsaksknyten lagade jag enkelt och lätt genom att slänga skivade grönsaker, potatis, lök, vitlök, salt, peppar, olja och lite smör i aluminiumfolie
Jag började med att skära löken, baconet och tomaterna i passliga bitar (och lyckades förstås skära av halva tummen, så sjuktransport Sauli fick komma och plåstra om mig och fortsätta skärandet)
Det blev fyllda paprikor, halloumi-ost, grönsaksknyten, baconlindad sparris och en biff per man. Sparrisen lindade jag bara in i baconet, och grönsaksknyten lagade jag enkelt och lätt genom att slänga skivade grönsaker, potatis, lök, vitlök, salt, peppar, olja och lite smör i aluminiumfolie
Soppan kan serveras med stekt bacon, en klick smetana/creme fraishe/grekisk yoghurt. Säsongens grönsak är helt klart squash, och det råkar dessutom höra till en av mina favoriter