Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Tillsätt vitlök/chili i olja, fisksås, socker och saften av en lime. Jag blev faktiskt inte heller ledsen över att "behöva" äta en smakrik nudelsoppa med kyckling
½ röd chili. ca 8 personer½ lök3,5 liter vatten3 grönsaksbuljongtärningar½ paket selleri½ spetskålshuvud1/4 vitkålshuvudgräslök1 paket ärtskidor500g räkor1 paket breda nudlar300g tofuknappt 1 msk sesamolja1 msk soyaknappt 1 msk fisksås2 cm färsk ingefära2 vitlöksklyftor5-6 salladslökar½ röd chili10-15 cm purjolök1 paket dumpling deg, 30 arkI alla recept jag hittade innehöll dumplingen fläskfärs men eftersom merparten av dem jag skulle bjuda på mat inte äter kött bytte jag ut färs mot tofu. Finhacka vitlök, chili, 3 st salladslökar, ingefära, lite kål, gräslöken och ca 5 cm purjolök
Denna vegetariska nudelsoppa är hur som helst jättegod och värmande och blir superbra lunchlådor av. – 1/2 – 1 chilifrukt. Lägg först i morötterna och svampen, de ska koka i ungefär 10 minuter medan purjolöken, chilin och zucchini kan du lägga i efter 5 minuter. Relaterat 4 Morötter – 1/2 – 1 chilifrukt –
Nudelsoppa med kyckling1,5 liter vattenkycklingbuljong + en skvätt kalvfonddashibuljong på pulver (inköpt i usa)stjärnaniskanelstångsvartpepparsockervinägerfärsk ingefära, "en tumme"kyckling, strimladedamamebönormorot (halvmånar)purjolök (hackad)böngroddarröd chili, hackadrisnudlarfärsk koriander, grovt hackad. Koka upp buljongen och lägg ner morötterna och låt koka en minut, addera kycklingen och låt den koka tills den är klar (cirka 1 minut) och slå slutligen i edamamebönorna, chili och purjolöken och låt koka upp
Skala vitlök och ingefära och finhacka dem tillsammans med chilin. 1 st chili. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten
NUDELSOPPA med fänkål för två. 1/2 chili /1 nypa chiliflakes/ sambal eller liknande så det blir lite hetta. Fräs först fänkålen i olja 3-4 minuter men den ska inte bli jättebrun, låt sedan morot, vitlök, chili och purjo fräsa med tills allt känns lite mjukt men ändå krispigt, salta och peppra lite. 1/2 chili /1 nypa chiliflakes/ sambal eller liknande så det blir lite hetta
2 kycklingfiléer1 vitlöksklyfta1 msk sesamolja1 chili2-3 salladslökar eller 1/2 purjolök1 paket tunna vetenudlar, risnudlar eller glasnudlar. 1 liter hönsbuljong 1 pressad limeSambal oelekFisksåsev lite citrongräsev lite färsk koriandersalt & pepparSkär kycklingen i strimlor och marinera i pressad/finhackad vitlök, finhackad chili och sesamolja i drygt en halvtimme eller mer. 1 chili
chiliflakes (mängd efter smak). Vännerna hittade lite fläsk, några bok choy, en och annan vårlök och kombinerade detta med en färdig nudelsoppa från den asiatiska restaurangen på hörnan och sen var kvällen räddad