Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Parfait är en härlig klassiker. Förra nyår åt vi apelsinparfait med ljummen hallonsås. Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
P. å. n. y. r. s. a. f. t. o. v. i. R. d. j. u. e. k. m. c. h. l. p. ä. ,. ö. g. D. b. V. T. -. é. 6. 0. 3. O. S. &. 2. H. B. F. x. 1. 5. L. 4. M. E. K. k g. d l
En nätt skara på 22 personer inklusive barnen fick till en nyårsmiddag hos paret Bengtsson, som bor bara ett stenkast ifrån Varbergs fästning där det skjuts för fullt av massa raketer vid 12-slaget
Nu är det Nyår och det är dax att ha en trerätters middag, det är alltid lika kul. Först lite idétorka, men sen efter mycket funderande så blev det detta
Ikväll blev det nyårsmiddag några veckor för tidigt. Kunde inte motstå receptet i senaste buffétidningen med smördegsknyten med rödbetor och chevré och rödvinssås
Förra årets nyårsmiddag var lugn. Nyårsmiddag. Publicerat 2016-01-11 05. 29. 53 i. Kött och chark. Till förrätt blev det en klassisk Skagen med mycket pepparrot i
Idag får ni inget recept men ni får kika lite på vad vi åt för godsaker igår. Kajsa och Robert hade lagat snittar som vi först åt tillsammans med lite bubbel
Proppmätt, det blev perfekt. … tog en portion till (tog det säkra före det osäkra, marinerade, torkade av och stekte i mindre bitar i het panna i smör och olja 1/2-1 minut på vardera sidan, hällde på vitt vin vispade ur och hällde det mesta av skyn i såskastrullen, lät lammfilébitarna ligga vid sidan av med lock på för att vila 10 minuter medan jag gjorde såsen och potatis och brysselkål hann bli klart)