½ dl nyponmjöl. Egen mysli gör jag med jämna mellanrum och den har en strykande åtgång. ½ dl nyponmjöl. Om man gör det tillgodoser man sig näringen bättre, och myslin blir mer lättsmält
Jag uteslöt det krossade bovetet (hade inget hemma), la till nyponmjöl och skalade hampafrön och gjorde min egen grovmix av hampamjöl, mörkt bovetemjöl (tog mörkt teffmjöl andra försöket), mald chia och rårismjöl, men i övrigt följer jag receptet ganska nära
Nypon är fullt med just C-vitamin och använder man dessutom ett nyponmjöl som är malt av hela nyponet som jag gjort här, får man dessutom med en massa finfina fettsyror
Rör i så fall ner smöret med nyponmjölet. Och är man ambitiös och verkligen vill få en fulländad grötupplevelse så gör man eget äppelmos à la Renée Voltaire
Nyponmjöl hittar du på hälsokostaffären. Eftersom det bokstavligen är lika enkelt att göra din egna nyponsoppa som att slänga ihop en pulvervariant är det självklart att man gör sin egen