Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
Jag köpte hem nyponskalsmjöl för några veckor sedan för att blanda i min smoothie, men så tipsade Sara om att göra egen nyponsoppa och jag fick någon form av uppenbarelse
Jag gjorde min nyponsoppa på torkade nyponskal men det går också bra att använda nyponmjöl, det finns i hälsokostaffärer eller i välsorterade livsmedelsbutiker
Nyponsoppa är lite av en svensk klassiker och är något som är extra populärt att plocka med sig ut i skidspåret eller pulkbacken nu när vintern äntligen har kommit till oss
Nyponsoppa. 1 tsk nyponskalsmjöl. 1/2 dl nyponskalsmjöl. 1 tsk nyponskalsmjöl. 1/2 dl nyponskalsmjöl. Mangosmoothie med jordgubbar, med ingefära och chili
Nyponmjölet har en söt men samtidigt väldigt syrlig smak, som nyponsoppa för att förklara smaken. Det nyponmjöl jag köpte kom från hela nyponet, dvs både skal och kärna (men jag har sett nyponskalsmjöl i andra butiker)