När jag nu kände en plötsligt lust till förändring, föll valet helt naturligt på nötbog. Jag brukar inte vara den som förordar variation bara för sakens skull, men när jag härom veckan skulle laga chili, kände jag att jag verkligen inte var det minsta sugen på nötfärs
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt. Hacka chilin fint. 1 msk chilipeppar (pulver). 2 msk chilisås (Heinz). Jag hade två bitar nötbog, som tillsammans blev 2,2 kg. 1 röd chili. 1 msk chilipeppar (pulver). 2 msk chilisås (Heinz). 2 tomater 1 röd chili
Lägg de snabbkokta märgbenen i botten, lägg över de rostade grönsakerna, kryddorna med lagerblad men utan fisksås och till sist din nötbog som du har saltat ordentligt först
Den är snudd på perfekt, den här chilin. Finhacka löken, vitlöken, chilin och baconet. Tillsätt löken, vitlöken, chilin och tomatpuren och fräs dem mjuka
Det går även att utesluta chili och bara använda cayenne och vice versa. Tillsätt krossade tomater, rött vin, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, pressad vitlök, finhackad chili, socker och lagerblad
Som alternativ till den vanliga köttfärsen gjorde vi "beef taco chili" enligt ett något modifierat recept på Tasteline (från boken Texmex från grunden av Johan Cramby)