Tag fram köttet i god, ska vara rumstempererat. Tag ut köttet när det nått rätt innetemperatur. Sätt in köttet i ugnen på 170 grader. Använd en termometer och ugnsgriljera köttet tills det når upp i 70 grader. (dvs samtidigt som nötrullen) 1 kg Nötrulle
Valfritt Nötkött helt fruset 1kg (i detta fall nötrulle). Lägg in den helfrusna köttbiten i ugnen på 100 grader i ca 8-12 timmar (varierar på storleken av köttet blir bäst på ca 9 timmar). Koka upp lagen i ca 3-4 min lägg ner köttet i lagen så köttet täcks, i ca 4-5 timmar. ca 3-4 min lägg ner köttet i lagen så köttet täcks, i ca
Och svärmor som uppskattar ett glas Morbergs röda, vart så nöjd på bara brödet och vinet…så det beställde hon till nästa gång Och bäst som de är, delar med sig av en stor bit rökt älghjärta och en mindre bit nötrulle som de varit och hämtat på Robertssons i Örebro som rökt köttet åt dom