Som ni säkert har märk vid det här laget så tycker jag att det är kul att utmana mig själv och mina förutfattade meningar om mat genom att testa olika maträtter med ingredienser och smaker som jag har en negativ inställning till
Idag surfade jag runt på en massa olika matbloggar för att få lite inspiration till någon ny rolig potatisrätt som jag inte har lagat tidigare och jag hittade en på pickipicki som är en fantastisk matblogg
Det finns lite olika recept på den här potatisrätten som är otroligt god. Hittade ett recept men om jag måttat efter den hade det nog inte smakat något
Beroende på vilken potatis du använder går det åt olika mängd vätska. Ljummen potatissallad kallar jag denna potatisrätt och är en variant av vanlig potatissallad men istället för majonäs så har jag inkokt grädde och så är potatisen ljummen och inte kall
Jag blandade stora tomater och olika cocktailtomater som jag delade i lika stora bitar. Ett av de tomattips jag fick var som ni vet att ugnsrosta en del av tomaterna och det är sedan länge en favorit
Den serverades till fyra olika sorters fläskkorvar från. Det är dags att rikta ljuset mot en gammal favorit, som var bortglömd en period, men som återuptäcktes här hemma för drygt ett år sedan
Vi besökte tre olika matproducenter och vi började på Gunnarshögs gård. Sista stoppet var på Österlenkryddor och där köpte jag något som heter Pantofflesalt, en salt som ska passa bra till potatisrätter
Här kommer förresten ett recept på en fantastiskt god sallad som passar till olika grillade kött. Det nya är att man själv får välja tillbehör till köttet, förutom typ 6 olikapotatisrätter kan man även välja grönsaker