Idag blir det tapasfestival för hela slanten här i el cocina Mårtensson, vi bjuder på sex olika sorters spanska smårätter som vi själva satte i oss för ett par helger sedan
Man kan tillaga minipaprikorna på olika sätt, både på grill, i stekpanna och i ugn. Ett lättdrucket Faustino Tempranillo som passar utmärkt till tapasrätter
Alla recepten verkade gå hem hos deltagarna och en tjej påtalade särskilt att hon tyckte att det var roligt att så många olika smaker fungerade så fint att kombinera i en meny
Först tog vi oss in till stan för att äta en bit, valet föll på Restaurang Mosaik som ligger på Stortorget och serverar tapasrätter från olika Medelhavsländer
Dessa underbara små tomater passar utmärkt till risotto, på ett surdegsbröd, till grillat, tillsammans med chevréost eller som en del av flera tapasrätter
350 gram Stark Korv av olika sorter, tex Kabanos, Chorizo, Ölkorvar, SalchichasVälj korvar med riktigt högt köttinnehåll. nu borde oljan fått mer smak av korv och kryddorPassar utmärkt när du skall servera olikatapasrätter eller som tillbehör på buffébordet 350 gram Stark
Jag kan börja med att säga att äta tapas på restaurang är mysigt och ofta även gott men det är inte helt lätt att få i hop i ett hemkök, största utmaningen ligger i att få till timingen så att allt är färdigt samtidigt, den andra svårigheten är att det är ett väldans bläddrande mellan olika recept, i alla fall om man försöker laga ur en och samma bok
Bland de färska varorna hittade vi inte mindre än tre olika sorters avlånga turkiska paprikor. Jag har tidigare ondgjort mig över staden Rimbo och på så sätt fått min första och hittills enda HAT-kommentar