Idag har det bakats både vetemjöls och grahamsmjöls frallor och till sist Oliv & Tomatbröd. 50 gr jäst 5 dl vatten 2 msk olivolja 2 msk honung 15-20 st oliver, kärnfria några skivor soltorkade tomater i olja 4 kvistar timjan 2 dl. 2 msk olivolja. 15-20 st oliver
Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbröd med soltorkade tomater andra dagen tomatbröd med svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon
Torkade tomater, vitlök, timjam ocholivolja gör man i ordning kvällen innan. Värm vattnet fingervarmt och rör ihop med den smulade gästen i en degbunke
Tillsätt tomatpesto, olivolja, ost, brödsirap, oliver, salt och de mesta av mjölet. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen lösts upp
Nu är det visserligen mest i mitt huvud som ALLT som har med brödbak hyllas i superlativstruktur, och jag veeet att det är fel tid att propagera för gluten och mjölsorter
Blanda i mjölblandningen och blanda sedan i tomaterna ocholiverna. OLIV- O TOMATBRÖD. Låter ju kanon men jag blir lite besviken när det tar över armar och lår för där har jag ju inget jag vill ha bort
Blanda i salt, hälften av mjölet ocholivolja. Mix in salt, half of the flour and olive oil. Som vätska i detta bröd använde jag tomatsås, som ger en härlig färg och god smak på brödet
Tillsätt smör, salt, kesella, timjan, oliveroch tomater. Häll på vattnet och rör ordentligt. Det kan behövas mer mjöl, beroende på hur mkt tomater ocholiver du tillsätter