ost. ost. 2 personer 4 färska rödbetor med skalstrimlad sallad1 morotnågra cocktailtomaterhonungchevréost i rulle1 näve wahlnötter1-2 skivor grovt bröd alt surdegsbrödSkala rödbetorna och skär dem i små klyftorKoka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de blivit al dente i ca 10 minuterlägg upp strimlad sallad på tallrikar med grovriven morot (rev med potatisskalaren) samt tomater i klyftorstek brödskivorna i smör på båda sidor så de blir lätt krispigagratinera brödet med skivad getost i ugnen tills osten smältr lite lätt
Den senaste pajen i ordningen vi avnjutit är den ni ser här med grönsaker och ost i dubbel dos. Jojomensan, dubbel dos ost är det i den - ni läste helt rätt
mixa samman ost c. 150 gr chevre eller brieost. Kavla ihop smördegsplattorna till en stor platta lägg i pajform skär överbliven deg i strimlor tvinga o lägg länstrafiken kanten av pajen pensla med ägg häll torkade ärtor eller bönor på pajen o grädda 10 min i 225 gr tills den fått fin färg
Toppa varje toast med lite rödlöksmarmelad och ost. 150 g getost, skivas 3 cm skivor. Rosta brödskivorna i ugn 175 grader, i några minuter tills de har fått fin färg. Jäkligt gott 150 g getost, skivas 3 cm skivor
Efter det kom godaste grannar, paret Hasslow över på ost & kex. Igår grillade vi till middag och gjorde supermumsiga tillbehör i foliepaket, men det får ni veta mer om senare
Nu gäller det att servera fort, medans osten fortfarande är varm. La på lite ost på varje skiva och sen in i ugnen på +250 °C i ett par minuter tills de fått fin färg
Något jag är löjligt svag för är ost i alla de former. Älskar nog ost skulle man kunna säga. Klart jag var tvungen att passa på att äta smarrig ost när jag hade tillfälle…
Den ljumna krämiga osten och dess sälta gifter sig underbart med en frisk päronmarmelad och så en sallad på späda blad med bara lite salt, peppar, olja och några stänk balsamico till
I kväll blev det en "ostig" äggröra. I kväll blev det en "ostig" äggröra. 2 ägg1msk crème fraîche1 dl kräftstjärtar4 skivor kvibille cheddarostDill1liten bit chèvre ostStek i stekpanna, rör runtJag serverade med brieost gratinerade squash som var kvar sen lunch
Rosta brödet och skär ut en rundel. Bred osten på och ringla över honung. Jag åt det här som lunch, vill man äta det som förrätt, räcker det med 1-2 franskskivor med ost. 3 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom). 3 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom)
Skiva baguetten och osten. chevre chaud med jordgubbssalsa. 120 g getost. Lägg en skiva ost på varje baguette skiva och gratinera det i ugnen tills isten fått lite färg (ca 4-5 minuter). 120 g getost
Massor med gott som jag älskar - lax, ost, nötter, sallad m. Lägg i en ostklick i varje filé. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter
Skiva baguetten och osten. Då måste ni testa denna somriga förrätt – chevre chaud med jordgubbssalsa. 120 g getost. Lägg en skiva ost på varje baguette skiva och gratinera det i ugnen tills isten fått lite färg (ca 4-5 minuter). 120 g getost
Det var ett land utan böljande vetefält, utan betande kor som gav biffar, smör och ost. Ställ in formen i ugnen och gratinera tills allt är varmt och osten börjar smälta
Jag blandar gärna ut lite ost med tomathacket och låter den vila på lut ett tag vilket gör att vätskan från tomaterna rinner bort och inte sabbar krispigheten i toasten