Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Andra favvo pajer är Glutenfri Ostpaj, Ädelostpaj med Kyckling & Spenat och Små Ägg & Bacon pajer. När jag taggar med vegetariskt så utgår jag från att ni äter ägg och mjölkprodukter
Fyll pajskalet med bacon, svampfräs, riven ostoch rucola. Arbeta ihop smöret med bägge mjölsorter och ättika för hand eller kör snabbt ihop till en deg i matberedare
Blanda ihop ägg, mjölk, ost, vitlök och kryddor och häll blandningen i pajskalet. Sno snabbt ihop ett pajskal, lägg i vad som finns i kylskåpet och häll på en äggstanning
Orginalinlägget Glutenfri Västerbottenost- ochkantarellpaj hittar du på Hälsa som livsstil. Riv osten (om du inte köpt riven ost) på rivjärn eller gör som jag och kör med mixer/matberedare
Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över ost. Skala och hacka löken. Stek lök och svamp i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in
Lägg till sist på den rivna osten som topping. Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj
Nu hade jag ingen Västerbottenost hemma så det är ju helgerån att ens kalla pajen för Västerbottenpaj längre så därför blev det kort och gott en kantarell- // skinkpaj i stället