Allra överst en blandning av parmesanost och prästost - italienskt och svenskt när det är som bäst. Fyll på med de frästa grönsakerna, den strimlade skinkan och överst osten
I stället är det en ostig röra som får bottna pizzan och sätta smak på den. Pizzabotten gjorde jag på en glutenfri universalbakmix från Urtekram, och den kan jag verkligen rekommendera om man har bråttom och snabbt vill slänga ihop en pizza
Ikväll ska jag och sonen för övrigt äta pizza, sonen lär som vanligt välja en vesuvio, vad jag väljer vet jag inte, det får bli ett spontant beslut när vi satt oss till rätta på vår lokala pizzeria, jag har nämligen många favoriter på menyn
Vi svenskar är ofantligt fokuserade på att mat inte får kosta något. Gör sedan samma omelett på KRAV-märkta ägg från utegångshöns, äkta grekisk fetaost gjord på fårmjölk, solmogna tomater och ett varmrökt fläsk
Ni vet, svenskhusmankost som liksom alltid går hem. Måndag - Färslåda med ost och tomat. Det betyder med andra ord att vardagen är i full gång och starten på en ny vecka är officiellt här
Samma snabbmat som vi har säljs överallt, hamburgare, pizza och toast finns på de flesta mathak. Ostdiskarna i butikerna är väldigt stora och på marknaderna säljer många lokala odlare sitt eget smör, yoghurt och även ostar
Nästa chiligryta så skall jag testa att bara grovhacka och rosta chilin i en het panna. Fast mest för att den är perfekt att ha i frysen i små portioner och använda påpizzan, på omeletten, som bas till bolognese, till sallad, till fredagstacon…