Ugn 250 grader. 1. Blanda de torra ingredienserna. 2. Tillsätt ägg och mjölk. 3. Rör ihop till en smidig deg. 4. Dela degen i ca 15 bitar och rulla bullar
Blanda mjöl bakpulver socker o salt i en matberedare, tärna i smöret och kör på högsta hastighet tills smöret finfördela tillsätt filmjölk o båda ostsorterna kör maskinen tills allt blandats fördela smeten i ca 20 muffinsformar grädda i 225 gr ca 15 min 8 dl mjöl
5 dl mjöl (valfria sorter). 1 msk bakpulver. 1 tsk salt. 2 msk sirap. 2,5 dl vatten. riven ost. Blanda de torra ingredienserna först och ha sedan i vatten och sirap så det blandas ordentligt
Det här är ett alternativ till bröd som är helt utan mjöl. Jag snappade upp receptet på en Facebookgrupp och modifierade det lite för att få det lite mer som jag vill ha det smakmässigt
Jag tog med kaffe, korvbullar och ostbullar. Underbart väder häromdagen. Vi tog en träff på en superfin lekplats i Malmö, Sagolekplatsen vid stadsbiblioteket
4dl Rumstempererat vatten1dl Olivolja50g Jäst11dl Vetemjöl Special (Jag hade inte vetemjöl special hemma, utan blandade vanligt vetemjöl och Manitoba Cream)2tsk Salt1msk Sirap2dl Riven ost(Kryddor efter smak, t ex kummin eller saffran)Blanda alla ingredienser utom salt och ost och knåda ordentligt i ca 10 minuter
En sak jag kan sakna på lediga morgnar är att gå till konditoriet och köpa nybakade frukostbullar. Receptet har Rebecca själv provat sig fram till och jag tycker dessa blir sådär luftiga som frukostbullar ska vara och de är enkla att göra
Det här kanske kan vara något till fredagsmyset eller till tilltugg på bjudningen. De är lite pill-i-dutt-iga, med allt hackande och rullande, men det är helt klart värt besväret
Där fanns morot- och linssoppa, quinoapuckar med rosmarin och citron, bretzels med senap, mandel- och ostbullar, grönkål- och ädelostspaj, ambrosiakaka, schackrutor och perfekta mandelmusslor