Åk sen till apoteket och köp ostlöpe. Med en mormor född i Västerbotten med 16 syskon, en farmor från krösamosets och ostkakans Småland, och en mamma som fött en hel familj med hemlagat, så blir mat väldigt viktigt
Ostkaka är himla gott, men den "riktiga" småländska ostkakan med ostlöpe tar sin lilla tid att göra så därför fick det bli en busenkel snabbvariant med keso, så mumsigt
1 msk ostlöpe. 1 msk ostlöpe. Kaffeost, ja jag vet, det låter lite galet. Kaffeost är inget som jag tror är så vanligt i de mellersta och södra delarna av Svedala men i Norrland, närmaste bestämt kring Norra Finland/Sverige ungefär runt Tornedalen är det inga konstigheter alls
ostlöpe. Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät redning. Värm resten av mjölken till 37°. Dra grytan från värmen och rör ner redningen och löpen
Ta grytan från plattan och rör ner ostlöpen. Ta grytan från plattan och rör ner ostlöpen. 5-6 tsk ostlöpe. 4 tsk ostlöpe. 5-6 tsk ostlöpe. 4 tsk ostlöpe. 5-6 tsk ostlöpe. 5-6 tsk ostlöpe
rör om tillsätt 1 msk ostlöpe rör om och låt stå i ca 45 min. Det är inte så svårt som man kan tro, ost har man gjort i alla tider det är först nu vi har glömt bort detta hantverk
Skall även testa att göra en med ostlöpe när jag varit på apoteket och köpt det. Idag är det ostkakans dag och vad passar inte bättre än hemlagad ostkaka