Ostpajdeg recept

Köttfärspaj

Köttfärspaj

4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche)1 msk lättmajonnäs1-2 dl riven mager lagrad ostPajdeg
Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj

500 g blandfärs 2 st gula lökar eller stora schalottenlökar 1 burk kantareller, (blir nog ännu godare med egenplockade) ca 10 frysta broccolibuketter2 vitlöksklyftor salt och peppar 2-3 dl crème fraiche 4 msk majonnäs 1 ask cocktailtomater, i halvor1 dl riven ostPajdeg

Köttfärspaj

400 g köttfärs1 dl strimlad purjolök2 dl strimlad vitkål2 skalade, grovrivna äpplen1 tsk curry1/2 burk majskorn1,5 tsk salt1,5 krm peppar1/2 tsk tabasco2 msk riven ostPajdeg