Smördeg är himmelskt gott och går att använda till så mycket - både i maträtter och desserter. På MyTaste hittar du massor av recept med smördeg och så klart även recept för dig som vill testa att göra egen smördeg från grunden.
Smördeg kallas ibland för mille feuille, tusenbladsdeg. Detta beror så klart på att degen viks upprepade gånger för att bli ordentligt luftig vid gräddningen. Att göra egen smördeg från grunden är lättare än vad många kanske tror. Det viktigaste för ett lyckat resultat är att använda kylskåpskallt smör. Sedan är det bara att vika och kavla, vika och kavla!
Smördeg kan används i en mängd olika söta bakverk, alltifrån napoleonbakelser till wienerbröd. Det är alltid bra att ha smördeg i frysen. Plocka fram och gör enkla och smarriga smördegsbakelser eller smördegssnurror när du vill göra nåt gott till fikastunden. Detsamma gäller när du vill röra ihop en enkel och snabb middag. Använd degen till alltifrån smördegspaj till piroger.
Toppkommentarer i smördeg
“Dom ska jag prova”
Visa alla 2 kommentarer“Väldigt Goda!”
Se recept“Bittes äppelpaj”
Se recept“Länken fungerar inte”
Se recept“Såååå gott och lätt, rena lyxen!”
Se recept“Det här låter gott.”
Se recept