1 påse riven Västerbottenost (150 g). Hacka snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen till botten och kant i en form ca 25 cm i diameter
västerbottenost. Härlig paj med tre sorters ostar med tillbehör där var och en tar det man tycker bäst om - det blev fredagskvällens middag med Jenny som gäst
Men vad gör det när man får njuta av härligt väder Tyvärr har ju blogginläggen varit lite färre, men imorgon lovar jag återkomma med massa tips och härligt smultronställe
Svamp däremot var inget som vi hade med oss hem mer än någon enstaka gång. pajen igen kommer jag att byta ut grönmögelosten mot lika delar västerbottenost
Fyll skalen med färdigriven ost. Västerbottenost är ju trots allt en av de godaste ostarna som finns. Vispa samman ägg och grädde och krydda med salt och peppar
Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet genom att nypa ihop för hand eller med degblandare. Koka upp mjölk och grädde, dra kastrullen åt sidan och blanda i västerbottenosten
med lite uppbackning av grabbarna. Men det är verkligen inte helt lätt det där med att koka kräftor. Men ner gick de Vi startade upp med en Flädermojito, som serverades i glasflaskor (Norrlands Guld ölflaskor) Ett väldigt trevlig inslag
Kräftfest med grannarna stod på schemat i fredags. Allra bäst gillar jag västerbottenost. Vi var vi elva familjer (barn och vuxna) som samlades på vår lilla allmänning där var och en tog med sig bord, stolar, mat och dryck
Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet genom att nypa ihop för hand eller med degblandare. Koka upp mjölk och grädde, dra kastrullen åt sidan och blanda i västerbottenosten