Oxfilé. Oxfilé. Stycka oxfilén i 4 bitar. 700 g oxfilé, gärna mittbiten. Gör så här. Rotfruktskaka. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilé med lite gojs i. Men formella namnet är då Oxfile Wellington fylld med duxellemassaHittade ett recept på recept
Torka av oxfilén, salta och peppra och stek i smör och lite rapsolja i 2-3 minuter per sida. 4 bitar oxfilé (à 175 g). 4 bitar oxfilé (à 175 g) 900 g mjölig potatis, i skivor 0,5 liten rotselleri, i skivor 200 g trattkantareller (eller kantareller) 1 gul lök, i tunna skivor 3 klyftor vitlök, finhackade 2 msk färsk timjan, hackad 3 dl vispgrädde 40 % 2 dl mjölk 2 dl västerbottensost eller annan lagrad ost, riven 100 g ruccolasallad 250 g cocktailtomater 1 rödlök, tunt skivad i ringar 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger salt peppar
Servera den fylldaoxfilén med den krämiga purén, rödvinssåsen och fetaost salladen. 500 g oxfilé. Kött500 g oxfilé 200 g grönmögelost, valfri 140 g bacon 1 tandpetare 1 krm salt 1 krm svartpeppar
1 st oxfilé, på ca 1 kg. 1 st oxfilé, på ca 1 kg 50 g smör att bryna och steka i. Sitter på tåget på väg hem och kollar igenom lite bilder från dagarna som varit