Klappa in oxfilén med kryddorna och lägg den i en form med grovt skuren persilja. 400-500 g putsad oxfilé. 400-500 g putsad oxfilé 1 dl salt 1 dl strösocker 0,5 msk krossad svartpeppar 0,5 msk krossad vitpeppar 1 msk körvel 1 stor knippa persilja
/ Skär oxfilén i skivor. 1 piece of tenderloin or filet mignon preferably the middle part / 1 bit oxfilé, gärna mittbiten. / 1 bit oxfilé, gärna mittbiten
Västerbottensruta med lax, räkor och rom8 port200 g riven västerbottensost1 rulle kyld smördeg (250 g)3 ägg2 dl crème fraiche1 stor rödlök1,5 dl gräddfilsikrom16 skivor rökt eller gravad lax1 påse räkorsalt och peppardillvippor till garneringSätt ugnen på 225°C. Gravadoxfilé med nobissås och sparris450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås
Oxfilé, rödvinssås och pommes duchess med gremolataEfterrätt. Ovansidan är sedan dekorerad med gravad lax, rökt kött, ägg, tomat, vindruvor, ost, gurka, chilimarmelad, citron och dill
Gör kantarellerna dagen innan. Fräs svampen i en kastrull tills vätskan kokat in. Koka ihop ättika, socker och kryddor till en simmig lag, tillsätt lök och svamp