Oxfilé gravad recept

Gravad oxfilé

Gravad oxfilé

Klappa in oxfilén med kryddorna och lägg den i en form med grovt skuren persilja. 400-500 g putsad oxfilé. 400-500 g putsad oxfilé 1 dl salt 1 dl strösocker 0,5 msk krossad svartpeppar 0,5 msk krossad vitpeppar 1 msk körvel 1 stor knippa persilja
GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

Jag serverad den gravadeoxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte. Gnid in oxfilén med lökmassan. GRAVADOXFILÉ
Tournedos på gravad oxfilé

Tournedos på gravad oxfilé

Vill du servera den gravadeoxfilén kall som förrätt så går den lätt att skära i tunna, fina skivor när köttet ännu är halvfruset
Grillad och gravad oxfile.

Grillad och gravad oxfile.

Vi testade att grava köttet först och sedan grilla det. Fantastiskt gott blev det. Ni måste testa det. 6 portioner
Gravad helstekt biff

Gravad helstekt biff

Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Gravat kött

Gravat kött

Jag serverad den gravadeoxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte. Har ju testat oxfilé tidigare. GRAVADOXFILÉ
Gravad filé m sauce verte

Gravad filé m sauce verte

Gnid in oxfilén med lökmassan. GRAVAD FILÉ. Gnid in oxfilén med lökmassan. Jag serverad den gravade filén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Västerbottensruta med lax, räkor och rom8 port200 g riven västerbottensost1 rulle kyld smördeg (250 g)3 ägg2 dl crème fraiche1 stor rödlök1,5 dl gräddfilsikrom16 skivor rökt eller gravad lax1 påse räkorsalt och peppardillvippor till garneringSätt ugnen på 225°C. Gravadoxfilé med nobissås och sparris450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås
3 x Oxe

3 x Oxe

Gravadoxfilé. Jag fick tag på fina oxkinder i Söderhallarna och en mör bit oxfilé. Torka av den gravade oxfilen och skär i tunna skivor
Middag hos kära vänner

Middag hos kära vänner

Lovely trerätters med laxscones & champagne, oxfilé & chokladfondant. Dillscones med gravad lax satt som ett smäck till champagne