Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Grilla eller stek oxfilén till 55 grader innertemperatur i 125 grader i ugn, det tar ca 30 minuter. 1 kg oxfilé, putsad. 1 kg oxfilé, putsad 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk timjan
Huvudrätten blev en grekisk potatiskaka med helgrilladoxfilé och kantarellkräm. Eftersom en i gänget inte ville ha oxfilén blodig (vilket vi i vår familj älskar
Helgrillade en mindre filé och det tog dryga 20 minuter. Köttet. Putsa och krydda med salt och peppar. Se till att bitarna som ska grillas har samma storlek
En riktigt enkel helgrätt som sköter sig själv i ugnen en stund medan du fixar till en gudomligt god sås och tillbehör snabbt och enkelt och medan köttet vilar friterar du ett gäng pommes frites