Oxfiléiugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprikai salladen så försvinner den på tallriken
Krydda oxfilén runt om och lägg den i en ugnsfast form. Lågtempad oxfilé. timjan, vitlökspulver. Dela morötterna på längden och lägg ut dem på en oljad, ugnsfast plåt
Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna ilite smör. Lägg oxfilén en bitin på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl. Oxfilé. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vigillade en hel bitoxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Tyvärr är det ju inte varje dag man har tid att låta en köttbit stå iugnen hur många timmar som helst - även om den sköter sig själv så vill jag helst vara hemma när det pågår aktiviteteriugnen
Lägg på plåt med bakplåtspapper och kör iniugnen med en smör klick på varje potatis. Tillagadeoxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomligrödvinssås
Under tiden köttet steks iugnen, rivpotatis grovt (Janssons frestelse strimlor). OxfiléPotatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsaoxfilén från ev
Sätt inpotatiseniugnen. Oxfilé provencale är klart att servera. Gör först vitlökssmöret. upp potatis och tomater på ett ugnssäkert fat och ställ iniugnen så att det blir varmt