Oxfilé kall recept

Oxfilé med sallad & kall grillsås 10 propoints

Oxfilé med sallad & kall grillsås 10 propoints

Kall grillsås (2 propoints). Kall grillsås (2 propoints). En rätt härlig arbetsvecka är slut. Sportlov brukar oftast innebära lite lugnare på jobbet och detta året var inget undantag

Oxfilé Provençale Special

Lägg den kallt för att stelna. Bryn oxfilén runt om i smör (165°) i stekpannan. 1 kg oxfilé. Aromblandning
Helstekt oxfilé på låg värme

Helstekt oxfilé på låg värme

Det var när vi var med jobbet i Brändön och lagade mat med deras kock som han sa att han nästan alltid tillagar oxfilé så här
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Oxfilé. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 15 minuter så de mjuknar. 800 g oxfilé, 200 g/pers. Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Oxfilé till fest

Oxfilé till fest

Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering. Ta ut oxfilén och häll av marinaden
"Kall bea" till grillresterna

"Kall bea" till grillresterna

Av resterna från midsommarens grillade oxfilé gjordes pytt i panna på klassiskt vis. Men med en kall variant på bearnaise istället för en senapskräm som först var tänkt
Dubbelmarinerad Oxfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé

Vi hade även en kall sås till och receptet hittar du här. Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarinerad oxfilé och potatisgratäng
Gravad oxfilé

Gravad oxfilé

Täck över och ställ den kallt. Klappa in oxfilén med kryddorna och lägg den i en form med grovt skuren persilja
Kallskuren oxfilé

Kallskuren oxfilé

Vi bjöd på buffé med kallskurenoxfilé. Putsa oxfilén. När den har kallnat ställ in i kylskåp. Lägg upp oxfilén på fat och låt den kallna
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Helstekt oxfilé med dragonsås

Helstekt oxfilé med dragonsås

Lägg i en bunke med kallt vatten. Stek till fin stekyta runt om hela oxfilén. 2 Servera oxfilén med potatis, sås och en lyxig grönsallad. 800 g oxfilé i bit, gärna mittbiten