Oxfilé provencal recept

Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

God fortsättning till er alla. Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen…

Oxfilé Provençale Special

Bryn oxfilén runt om i smör (165°) i stekpannan. 1 kg oxfilé. Aromblandning. Rör smör, vitlök (krossad) och persilja till aromblandningen
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör. oxfilé. Sätt mätstickan till en digital stektermometer i mitten från kortsidan på oxfilén och stek köttet i 125º till önskad innertemperatur, t ex 60° för mediumstekt kött. Ta ut formen och låt oxfilén vila, ca 10 minuter innan den skivas i 1 1/2 cm tjocka skivor
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
Potatis provencale med oxfilé

Potatis provencale med oxfilé

En riktig gammal klassiker, Oxfile provencale. 2 st bitar av oxfilé. 2 st bitar av oxfilé. Vi är ju bara två personer, så att helsteka en hel oxfile blir alldeles för mycket
Oxfilé provencale - Recept

Oxfilé provencale - Recept

Jag har tidigare gjort ett inlägg med Oxfiléprovencale, men då skrev jag inte ut något recept. oxfilé, (hel bit)
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

Ingredienser 700 g mittbit av oxfilé 600 g fast potatis     salt svartpeppar olja smör 2 st tomater 1 st vitlöksklyfta 0
Oxfilé Provencale för två

Oxfilé Provencale för två

Oxfiléprovencale är klart att servera. Bryn oxfilén någon minut på hög värme på varje sida. 55 grader ger rött, rosa eller blodig oxfilé. 60 grader ger medium eller rosastekt oxfilé. 65 grader ger genomstekt eller välstekt oxfilé sk welldone. 2 skivor oxfilé, ca 300 gram totalt, helst mittendelen
Klassisk oxfilé provençale

Klassisk oxfilé provençale

1 kg fast potatis salt svartpeppar matolja 600 g oxfilé (mittbiten) smör 50-75 g vitlökssmör persilja, hackad