Oxfilé rödvinssås recept

Oxfilé med rödvinssås och chèvrekräm

Oxfilé med rödvinssås och chèvrekräm

Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilé med en denna sås samt en chèvrekräm. Testa gärna denna rödvinssås till en god köttbit, så himla god
Rödvinssås till helstekt oxfilé

Rödvinssås till helstekt oxfilé

Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Oxfilé, potatiskaka med västerbottenost, rödvinssås och baconfräst vitkål

Oxfilé, potatiskaka med västerbottenost, rödvinssås och baconfräst vitkål

oxfilé,. Rödvinssås. Rödvinssås. Medan potatisen är i ugnen gör du rödvinssåsen. Rödvinssås. 800 gram oxfilé i skivor. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan. 800 gram oxfilé i skivor
Oxfilé med rödvinssås och gorgonzolakräm

Oxfilé med rödvinssås och gorgonzolakräm

Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
oxfilé med hasselbackspotatis samt rödvinssås

oxfilé med hasselbackspotatis samt rödvinssås

Tillagade oxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Oxfilé, potatiskaka med västerbottenost, rödvinssås och baconfräst vitkål

Oxfilé, potatiskaka med västerbottenost, rödvinssås och baconfräst vitkål

Medan potatisen är i ugnen gör du rödvinssåsen. 800 g oxfilé i skivor. 1Rödvinssås. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan
Festlig oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Festlig oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Oxfilé. Rödvinssås. Låt oxfilén att få rumstemperatur innan tillagning. Gör rödvinssåsen. Stek oxfilé på hög värme runt om tills den har fått fin färg, detta bör ta ca 4 minuter totalt. Oxfilé ska serveras med en innertemperatur på 55-70 grader. 675 g oxfilé. Rödvinssås4 dl rött vin 2 dl portvin 2,5 dl kycklingbuljong havssalt svartpeppar. Oxfilé675 g oxfilé 1 msk olivolja
Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Rödvinssås. 2 kg oxfilé. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås
Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Oxfilé. Rödvinssås. Putsa oxfilén och skär i portionsstora tournedos. 625 g oxfilé. Rödvinssås 0,5 morot 0,5 palsternacka 1 rödlök, liten 1 lagerblad 1 kvist timjan 5 vitpepparkorn 2 msk tomatpuré 0,5 flaska rött vin 1 tärning köttbuljong 1 tärning hönsbuljong 4 dl vatten smör
, efter smak brunt farinsocker
, efter smak salt, efter smak vitpeppar, efter smak. Oxfilé 625 g oxfilé 400 g smördeg 1 ägg, uppvispat 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar, nymald 1 msk smör 10 gröna sparrisar
Rödvinssås till oxfilé

Rödvinssås till oxfilé

Ingredienser. 4 portioner. 3 dl gott rödvin. 3 dl god kalvfond (utspädd). 2 schalottenlökar, hackade lite grovt
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet