Putsa bort senor från oxfilén. Sätt ugnen på 225°. Tillaga köttet i mitten av ugnen ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 54°. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 kyld smördeg à 400 g ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk dijonsenap Svampröra
Salta och peppra oxfilén. Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
tillbehör som ugnstekt potatis, rostade rotfrukter, grönsaker mm som du vill servera till. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
I stället för att baka in köttet tillagade jag det i ugnen utan smördeg, och smördegen serverade jag separat tillsammans med duxelle (finhackad svamp, lök och örter) i form av en quenelle
Vår variant av oxfilé Wellington. Huvudrättens inbakade biff med rotfruktsbakelse och rödvinsreduktion smakade suveränt, helt underbart att sätta kniven i det frasiga höljet, men köttbitarna kunde nästan varit lite mindre för detta är verkligen en mättande rätt
Tournedos med inbakad potatis och rödvinsås. 800 g oxfilé. Sätt ugnen på 190 grader. 800 g oxfilé. Detta har verkligen varit en tumult vecka med mycket anspänningar inför Sveriges Mästerkock 2012 som började sändas den 9 Januari