Oxfilé ugn inbakad recept

Inbakad oxfilé - Recept | Arla

Inbakad oxfilé - Recept | Arla

Putsa bort senor från oxfilén. Sätt ugnen på 225°. Tillaga köttet i mitten av ugnen ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 54°. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 kyld smördeg à 400 g ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk dijonsenap Svampröra
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Salta och peppra oxfilén. Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Inbakad oxfilé med bearnaise

Inbakad oxfilé med bearnaise

Sätt ugnen på 180 º. 4 skivor oxfilé ca 150 g st. Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på var sida
Inbakad oxfilé med svampcrème

Inbakad oxfilé med svampcrème

Sätt ugnen på 200°C. Tillaga köttet mitt i ugnen, ca 30 minuter för rosa, 35–45 minuter för medium/genomstekt. 1 ½ - 2 kg oxfilé
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

tillbehör som ugnstekt potatis, rostade rotfrukter, grönsaker mm som du vill servera till. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Lägg oxfilén med degskarven nedåt direkt på en ugnsplåt utan kant. Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor
Oxfilé Wellington…fast inte på riktigt

Oxfilé Wellington…fast inte på riktigt

I stället för att baka in köttet tillagade jag det i ugnen utan smördeg, och smördegen serverade jag separat tillsammans med duxelle (finhackad svamp, lök och örter) i form av en quenelle

Biff Wellington med tryffelmos!

Inbakadoxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås

Gott nytt 2012!

Vår variant av oxfilé Wellington. Huvudrättens inbakade biff med rotfruktsbakelse och rödvinsreduktion smakade suveränt, helt underbart att sätta kniven i det frasiga höljet, men köttbitarna kunde nästan varit lite mindre för detta är verkligen en mättande rätt
Åsa's fotbollspizza

Åsa's fotbollspizza

Då fick det gärna bli med oxfilé och bea, helst inbakad också. Låt stå i ugnen på 225 grader i ca 20 min

Inbakad oxfilé (8 pers)

1 oxfilé ca 1,3 kg. Grädda i ugn i 225C i 10 min. 1 oxfilé ca 1,3 kg 2 msk konjak. 2 msk konjak. 1 msk smör. 1 msk olja
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Sätt ugnen på 225°. Lägg den på en plåt medbakplåtspapper och grädda strax under mittfalsen i ugnen 20-25 minutereller tills degen har fått fin färg

Tournedos med inbakad potatis och rödvinsås...

Tournedos med inbakad potatis och rödvinsås. 800 g oxfilé. Sätt ugnen på 190 grader. 800 g oxfilé. Detta har verkligen varit en tumult vecka med mycket anspänningar inför Sveriges Mästerkock 2012 som började sändas den 9 Januari

Inbakad oxfile med fyllning

Krydda och bryn oxfilén mycket väl runt om i en stekpanna på spisen. Lyft försiktigt över filen till en smord ugnsplåt utan kant