innan den ska serveras, du sparar tid i ugnen. Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Som jag för övrigt lät vara i ugnen något längre tid än den tid som receptet föreskriver. Skär potatiskakan i tjocka skivor och värm dem i ugnen eller i en stekpanna
Tyvärr är det ju inte varje dag man har tid att låta en köttbit stå i ugnen hur många timmar som helst - även om den sköter sig själv så vill jag helst vara hemma när det pågår aktiviteter i ugnen
Lägg på plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen med en smör klick på varje potatis. Då det är tio minuter kvar av tiden på potatisen hackar du scharlottenlöken fint
Under tiden köttet steks i ugnen, riv potatis grovt (Janssons frestelse strimlor). Smaklig måltid. Oxfilé Potatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsa oxfilén från ev
Lägg upp på ett stort ugnssäkert fat eller form. Ta fram köttet i god tid innan tillagningen. -)) så lyxade vi till det lite igårkväll här hemma istället och gjorde Oxfilé Provençale
Lägg över det i en avlång ugnssäker form som får plats bredvid cocotteformarna. När man helsteker en köttbit är det nästan alltid bara ytan som får smak av kryddningen
Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt