Oxfilé ugnsstekt termometer recept

Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Använd en termometer och ta ut köttet när det är rosa. Stek oxfilén i smör hastigt så att den får en fin stekyta

Perfekt ugnsstekt oxfilè

Putsa oxfilén. Stoppa in en pålitilig termometer i filén. 2 kg hel oxfilé. Ta en spetsig vass kniv. Skär rakt in i filén

Oxfilé med örttäcke

Stick in köttermometern på det tjockaste stället i filén. Ta ut filén ur ugnen och lägg den på en trancherbräda med uppsamlingsskåra för köttsaft, ta bort termometern

Parmalindad oxfilé med parmesanmos

 Putsa oxfilén fri från senor och hinnor. Stick in en termometer i köttets tjockaste del och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56–57º för rosa kött. 600 g oxfilé

Klassisk oxfilé tretton dagar efter jul

UGNSSTEKTOXFILÉ MED PURJOLÖKSGRATÄNG, PICKLADE LÖKAR, SVARTROT OCH RÖDVINSSÅS. Lägg köttet i en ugnsfast form och stick in en termometer