Putsa filén och dela den på 4 bitar (om man använder fläskfilé skär man den i ca 2 cm skivor. ) Salta och peppra köttskivorna och stek i smöret på relativt hög värme om du vill ha blodigt eller rött kött, lite lägre värme om du vill ha det genomstekt
Till denna rätt med en kraftig vinsås krävs ett vin med mer fruktighet och därför så har jag valt goda 2014 Pura Fe, Cabernet Sauvignon, Antiyal, Maipo valley, Chile, 159 kronor, Sn
Originalreceptet bestod av färserad oxfilé med madeirasås och glaserad smålök. Redningsklumpen hamnade i vinsåsen och vispen gick i ett till denna var helt upplöst
Vänd ner skivad oxfilé och persilja. 4 portca 300 g tagliatelleca 400 g oxfilésmör5 schalottenlökar6 soltorkade tomater1 dl vitt vin3 dl gräddesalt, peppar1 msk aromsmör, tex vitlök- och persiljesmör1 dl hackad persiljaKoka pastan och stek oxfilén runtom ca 7 min och låt den sedan vila i folie ca 5 min, då är den lätt rosa i mitten. ca 400 g oxfilé