Oxfilé vinsås recept

Hästfilé i gräddig vinsås

Hästfilé i gräddig vinsås

Putsa filén och dela den på 4 bitar (om man använder fläskfilé skär man den i ca 2 cm skivor. ) Salta och peppra köttskivorna och stek i smöret på relativt hög värme om du vill ha blodigt eller rött kött, lite lägre värme om du vill ha det genomstekt
Nyttig tonfiskgryta i Crock Pot

Nyttig tonfiskgryta i Crock Pot

Oxfilé tillagad sous vide. Till detta frasiga potatisbakelser, sallad samt kantarellsås och vinsås från Jesses
Grönkål i potatis

Grönkål i potatis

Hör själva – Svampbakad oxfilé med grönkålsfylld potatis. Rödlökssåsen helt perfekt, en magisk vinsås och passade perfekt till potatis och kött

Pasta och oxfilé i vinsås

Vänd ner skivad oxfilé och persilja. 4 portca 300 g tagliatelleca 400 g oxfilésmör5 schalottenlökar6 soltorkade tomater1 dl vitt vin3 dl gräddesalt, peppar1 msk aromsmör, tex vitlök- och persiljesmör1 dl hackad persiljaKoka pastan och stek oxfilén runtom ca 7 min och låt den sedan vila i folie ca 5 min, då är den lätt rosa i mitten. ca 400 g oxfilé

Syrrans Vinsås

Bryn löken, slå på vinet och viltbuljongen. Koka ihop några minuter. Häll på gelén. Red av med maizena. 4 dl rött matlagningsvin

Oxfilérulad med vinsås

Servera med vinsåsen och kokt potatis. 750 g oxfilé. Ansa, skala och riv rotfrukterna grovt. Ställ en tredjedel av de rivna rotfrukterna åt sidan