Oxfilé recept

Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Salta och peppra oxfilén. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

Förstek oxfilén i smör hastigt, salta och peppra. Lägg oxfilén på en ugnsform och stek färdigt i ugnen
Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Såsen kan förberedas helt 4 skivor oxfilé. Hacka svamp och vitlök
Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé. Oxfilé. Stycka oxfilén i 4 bitar. 700 g oxfilé, gärna mittbiten. Gör så här. Rotfruktskaka. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

God fortsättning till er alla. Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen…
Oxfilé med rödvinssås och gorgonzolakräm

Oxfilé med rödvinssås och gorgonzolakräm

Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Oxfilé med tryffelsås

Oxfilé med tryffelsås

600 g Oxfilé. Häll vatten, fond, soja och rödvin i en kastrull. Låt koka upp och red av till önskad konsistens med maizena
Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Oxfilé i yakinikusås

Oxfilé i yakinikusås

Oxfilé i yakinikusås 2 port. 250 g oxfilé. 250 g oxfilé. Igår åt vi så fantastiskt gott att jag bara måste skynda mig att skriva ner innan jag glömt hur jag gjorde