Denna gången hade vi oxfilé på den. Ansa och bryn oxfilén tills den har fått fin färg. Vi skulle haft kompisar på besök i helgen, men tyvärr så blev det inställt pga av sjukdom
Putsa oxfilén och skär fyra tournedos. Lägg oxfilén på plåt med bakplåtspapper. Hade en bit oxfilé kvar i frysen och hittade detta recept i Allt om mats köksskolaFör fyra personerIngredienser0,5 kilo oxfilé200 g smördeg1 uppvispat ägg1 msk smörsalt, pepparDuxellesmassa0,5 gul lök50 g rökt skinka75 g champinjoner1,5 msk smör1 tsk tomatpuré0,5 msk koncentrerad kalvfond0,5 dl vattenMadeirasås1 schalottenlök1 msk + 0,5 msk smör0,5 msk duxellesmassa1 dl madeira1 dl rött vin1,5 msk koncentrerad kalvfond1,5 dl vatten1 kvist timjan1 msk svartvinbärsgelé2 tsk MaizenasaltGör så här. 0,5 kilo oxfilé
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Vi serverade den till en bit oxfilé med potatisgratäng, men den borde vara god att späcka såväl fläskfilén som kycklingen med liksom en klick till parmaskinkan