Oxfilé 1 kg recept

Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Inbakad oxfilé Wellington - Inbakad oxfile Duxelles

Inbakad oxfilé Wellington - Inbakad oxfile Duxelles

Oxfilé. Dag 1. Skarva delplattorna och kavla ut till en sammanhängande platta som är 200% av längden och 160% av omkretsen på filén. Bred ut 1/3 av Duxellemassan mitt på plattan och placera filén på massan. Grädda i 175°C i 20 minuter. Låt vila i 15 minuter före tranchering, så släpper filén mindre köttsaft. kgoxfilé. 10 schalottenlökar. 1 msk paprikapulver. 1 morot
Oxfilé provencale oxfile med vitlökssmör

Oxfilé provencale oxfile med vitlökssmör

Oxfilé provencale är klart att servera. Sätt ugnen på 175 grader. 800 g hel bit oxfilé. 1kg potatis, ca 2-3 per person, helst fast vinterpotatis. 100 g mjukt smör. 1 krm nymalen vit- eller svartpeppar
Timjanstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng, citrongrönsaker och varmrökt rödvinssky

Timjanstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng, citrongrönsaker och varmrökt rödvinssky

Sätt ugnen på 100°. Stek köttet mitt i ugnen ca 1 timme tills innertemperaturen är 56°. 1,5kgoxfilé. 1kg jordärtskockor. 1kg mandelpotatis. 1 msk citronsaft. 1 st lök. 1 st vitlök. 100 g rotselleri. 1 st morot. 100 g sidfläsk. 10 st timjan. 1 msk olja. 1 st lagerblad. 10 st svartpepparkorn. 1 l vatten. 1 msk råsocker. 1 msk maizena majsstärkelse. 1 msk smör. 16 st brysselkål. 16 st rödlökar. 1 msk gräslök. 1 msk persilja. 1 dl körvel
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

kgoxfilé (helst mittbit). Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Bryn oxfilén ordentligt runt om så att den får fin stekyta

Oxfilé Provençale Special

Bryn dem i brynt smör (165°) i en stekpanna. Bryn oxfilén runt om i smör (165°) i stekpannan. Sätt in fatet i 200° ugnsvärme i 15-20 minuter. 1kgoxfilé. 1¼-1 ½ kg potatis. 1 vitlöksklyfta. 1 vitlöksklyfta
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör. oxfilé. Sätt mätstickan till en digital stektermometer i mitten från kortsidan på oxfilén och stek köttet i 125º till önskad innertemperatur, t ex 60° för mediumstekt kött. Ta ut formen och låt oxfilén vila, ca 10 minuter innan den skivas i 11/2 cm tjocka skivor. 1kg potatis. 100 g smör. 10 st droppar worcestersås
Oxfilé med klyftpotatis och Bengansås

Oxfilé med klyftpotatis och Bengansås

400-500 g oxfilé. 1kg mandelpotatis. 1 oxbuljongtärning. 1,5 dl matlagningsgrädde. 1 msk rödvin. 50-100 g smör. 1 knippe persilja. Oxfilé400-500 g oxfilé salt peppar smör och olja, till stekning. Klyftpotatis1kg mandelpotatis olja salt. Bengansås2 schalottenlökar sambal oelek 1 oxbuljongtärning 250 g Cantadou vitlök och örter 1,5 dl matlagningsgrädde 0,5 tsk soja 1 msk rödvin. Persiljesmör50-100 g smör 1 knippe persilja
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

ca 40 pers buffé150 grader3 kgoxfilé1 marinad. 1 dl rapsolja½ dl soja½ dl chilisås2 msk hoisinsås1 tsk sockersvartpeppar, timjan, grillkrydda2 marinad. 2 dl rapsolja1 dl vit balsamvinäger1 vitlök solo1 tsk saltsvartpeppar1 kruka persilja2-3 msk små kaprisMarinera köttet helt i första marinaden över natten i kylskåpet. 150 grader. 3 kgoxfilé
Helstekt oxfilé på låg värme

Helstekt oxfilé på låg värme

Det var när vi var med jobbet i Brändön och lagade mat med deras kock som han sa att han nästan alltid tillagar oxfilé så här
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

8 11/2kgoxfilé 2 tsk salt 3 krm peppar 1 msk olja 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Festlig oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Festlig oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Oxfilé. Låt oxfilén att få rumstemperatur innan tillagning. Värm ugnen 150 grader. Ta bort folien, höj värmen och grädda i ytterligare 15 minuter tillsammans med köttet tills gratängen är lätt gyllene på toppen. Stek oxfilé på hög värme runt om tills den har fått fin färg, detta bör ta ca 4 minuter totalt. Flytta stekpannan till ugnen och stek i 15 minuter för medium rare, eller enligt dina önskemål. Oxfilé ska serveras med en innertemperatur på 55-70 grader. Ta ut ur ugnen och låt vila på en varm plats i 10 minuter innan du skär i skivor och serverar med sås och gratäng. 1 klyfta vitlök, fint riven. 1,75kg potatis. 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad. 1 kruka färsk gräslök, finhackad. 675 g oxfilé. 1 msk olivolja. Potatisgratäng3 dl grädde 3 dl mjölk 1 klyfta vitlök, fint riven 1,75kg potatis 2 gula lökar (stora) 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad 1 kruka färsk gräslök, finhackad 2 tsk färsk timjan, finhackad. Oxfilé675 g oxfilé1 msk olivolja
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 11/2kgoxfilé1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Oxfilé med parmesansmör

Oxfilé med parmesansmör

Lägg en skiva oxfilé på gratängerna och en skiva parmesansmör. Låt sjuda i ca 15 minuter tills potatisen börjar bli såsig. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen i 10–15 minuter. Stek köttet ca 2 1/2 minut per sida. 4 skiva oxfilé. 100 g smör. 1 dl parmesanost. 1kg potatis. 1 st grönsaksbuljongtärning
Oxfilé med chilimarinad

Oxfilé med chilimarinad

Sätt ugnen på 150°. 1,2kgoxfilé. 1/2 röd chilipeppar. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl balsamvinäger. 1 dl hackad persilja