Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vigillade en hel bitoxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Tyvärr är det ju inte varje dag man har tid att låta en köttbit stå iugnen hur många timmar som helst - även om den sköter sig själv så vill jag helst vara hemma när det pågår aktiviteteriugnen
Lägg över köttet iugnsfast form med spar köttsaften i pannan till skyn. Hetta upp olja och smör i en panna och bryn köttet runt om på mycket hög temperatur så att det får en fin yta
Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarineradoxfilé och potatisgratäng. Till detta serverades även en sallad med fetaost, tomat och lök och en vanlig grönsallad
Samtidigt som potatisentillagades passade jag även på att ha några tomater (som jag först skar ett kryss iovansidan på) och haricot verts inlindadei bacon iugnen
På en Kick-Off med jobbet lärde jag mig en metod där man steker alla biffar lätt och ger dem en fin stekyta och sedan lägger man dem på en plåt och fortsätter tillagningeniugnen
Gnidin köttet med kryddorna. Bearnaisemos. Koka potatis och vitlök mjukt. Mosa och vispapotatis och vitlöktill en slät puré med den varma grädd- och smörblandningen, gärna med elvisp