4 planksteksplankor. 600g nötkött, ex oxfilé, rostas eller ryggbiff. 1. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter
stick in en bit melon i moset och servera planksteken. Skiva köttet i lagom tjocka skivor och stek dem efter eget tycke, om man vill ha välstekt eller blodigt
Plankstek är något bland det bästa jag vet. Plankstek. 4 utskurna skivor, ex-vis ryggbiff eller oxfilé. Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Inköpet resulterade bland annat i att vi förra helgen åt en god middag - lite som plankstek, men samtidigt absolut inte (den innehåller inte ens planka)
4 skivor oxfilé eller annat kött. Värm ugnen till 250º och hetta upp plankorna ca 10 minuter. Bryn köttet ca 1-2 minuter på vardera sida, salta och peppra
Här kommer recept och tips på nyårsrätten och som jag skrev tidigare så blev det plankstek som fick avsluta 2013. Plankstek 2 port. 2 mittenbitar oxfilé á 200 g. 2 mittenbitar oxfilé á 200 g
Oxfilé och planka. Under tiden skall oxfilébitarna grillas enligt gästernas önskemål. 500-600 g oxfilé, rumstempererad. Oxfilé 500-600 g oxfilé, rumstempererad 0,5 dl grillolja