Oxfilé ugnsbakad recept

Oxfilé m/ugnsbakad fänkål!

Oxfilé m/ugnsbakad fänkål!

Det ska väl vara oxfilé då som kanske är det bästa alternativet. Filé över lag är väl egentligen inte ett så värst roligt köttstycke
Helgrillad oxfilé med ugnsbakade rotfrukter

Helgrillad oxfilé med ugnsbakade rotfrukter

grilla inte för länge medium-rare så köttet behåller sin mörhetUgnsbakade rotfrukter. Det blev en smarrig middag med trevliga gästerna Pia och RogerHelgrillad oxfile
Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple - Recept | Arla

Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple - Recept | Arla

600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 800 g svartrötter ½ dl Arla® Smör-&rapsolja oliv 2 msk hackad färsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 äpplen 4 tsk rårörsocker 4 msk Arla® Svenskt Smör 2 schalottenlökar 1 liten palsternacka 2 dl Arla Köket® vispgrädde 5 krossade enbär 1 msk kalvfond

Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple

600 g oxfilé. Sätt ugnen på 200º. Skala svartrötterna och skär dem i 10 cm långa bitar. Blanda svartrötterna med smör-&rapsolja, timjan, salt och peppar i en ugnssäker form
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Servera med stekta champinjoner och ugnsbakade tomater. Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstekt oxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet
Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Helstekt oxfilé med potatiskaka och rödvinssås

Servera med sås, och ugnsbakade tomater. 2 kg oxfilé. Potatiskaka. Skala och skiva potatis, morötter, palsternacka och lök, och varva allt i en smord ugnsform med löstagbar kant
Marinerad oxfilé. Årets mest önskade recept!

Marinerad oxfilé. Årets mest önskade recept!

Ingredienser 800 gram oxfilé 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 1 odefinierad margarin , smält 1 odefinierad potatisgratäng , el. ugnsbakad potatis till servering Marinad 1,5 dl matolja 3 msk äppelcidervinäger 0,5 tsk vitpeppar , grovstött 0,5 tsk rosepeppar , grovstött 1 st vitlöksklyfta(or) , pressad 1 tsk dragon , smulad 1,5 dl soja Köp receptet
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

Salta och peppra oxfilén. Bryn oxfilén i smör och olja till fin brynt färg. Tranchera och lägg på oxfilén och toppa med vitlökssmöret