Oxlägg gryta recept

Gryta med oxlägg och oliver

Gryta med oxlägg och oliver

Oxlägg kräver ganska lång tid med har väldigt mycket smak. Grytan är en enkel rödvinsgryta med brandy och kryddad med timjan och apelsinskal
Långlagad oxlägg

Långlagad oxlägg

Med en familj som älskar sås, är det mycket tacksamt att reducera en sådan mustig vätska som stod att finna i denna gryta
Marinerat oxlägg med rotsaker

Marinerat oxlägg med rotsaker

Lägg dem i botten på en stekgrytan och lägg köttet över. Rör ner tomatpuré och slå vätskan i grytan. 2 kg oxlägg i skivor
Märgbräserad oxlägg

Märgbräserad oxlägg

Lägg i kötten, sätt på locket och sätt in grytan i ugnen. Hel oxlägg, urbenad. Märgen från oxläggens (klyvna) ben
Ragu Napoletano

Ragu Napoletano

Den här gången använde jag högrev och oxlägg, men du kan också använda till exempel lammkött. Ragu Napoletano är en klassisk syditaliensk gryta som både används som pastasås och som en egen kötträtt
Peposo notturno

Peposo notturno

Jag har låtit benen från oxläggen koka med. Det är en italiensk köttgryta som ursprungligen härstammar från Florens Jag stötte första gången på den i boken  Heat av Bill Buford
Bräserat Oxkött med vitlök - Recept

Bräserat Oxkött med vitlök - Recept

oxlägg. • Flytta över wokens innehåll till en gryta. Detta är ett kinesiskt recept som jag gjorde till nyårsafton 2010
Smakexplosion: Långkok på oxlägg

Smakexplosion: Långkok på oxlägg

Det är egentligen bara att slänga ner allt i en stor gryta och gå där ifrån. mört oxlägg med kraftig smak av rött vin kryddor och grönsaker

Recept på buljong

Det bör tillredas i tjockbottnad hög gryta. Grytan sköter sig nästintill sig själv och relativt ganska lätt att göra

Gulasch

Gulasch - ungersk mustig köttgryta med potatis, ordentligt kryddad med paprika. Gulasch är en riktigt höstig rätt - en höstgryta

Gulasch

Gulasch är en riktigt höstig rätt – en höstgryta. Minskas mängden vatten är det en gulasch gryta. Hetta upp smöret i en stekpanna eller tjockbottnad gryta

Köttgryta från Florens

Till kött har jag den här gången tagit högrev och lite oxlägg.  Skär köttet i logom kuber för köttgryta

Köttessens

Oxlägg, hackad i små bitar. Klä botten av en gryta med pancettan och sätt den på ganska hög värme. Det här är ett väldigt gammal recept som på italienska heter Sugo di Carne