Oxlägg med vin recept

Marinerat oxlägg med rotsaker

Marinerat oxlägg med rotsaker

Krydda med salt och peppar. Vispa ur stekpannan med lite buljong. Bland skyn med den silade marinaden och buljong så du får ½ liter
Märgbräserad oxlägg

Märgbräserad oxlägg

Den långsamt bräserade löken blir ljuvligt söt och nötig i smaken, särskilt medvin santo. Fyll oxläggetmed märgen, rosmarin, salt och peppar
Gryta med oxlägg och oliver

Gryta med oxlägg och oliver

Grytan är en enkel rödvinsgrytamed brandy och kryddad med timjan och apelsinskal. Rött vin. Oxlägg kräver ganska lång tid med har väldigt mycket smak
Ragu Napoletano

Ragu Napoletano

Den här gången använde jag högrev och oxlägg, men du kan också använda till exempel lammkött. Upprepa processen med resten av vinet när det första har kokat bort och köttet börjat brynas igen
Märgbräserad kalvlägg

Märgbräserad kalvlägg

Den här gången gjorde jag på kalvlägg istället för oxlägg men förutom det så är det samma recept. Hel kalvlägg, med benet klyvt
Bräserat Oxkött med vitlök - Recept

Bräserat Oxkött med vitlök - Recept

oxlägg. • Häll vinetutmed wokens insida och rör om hela tiden medan. • Tillsätt köttet och bryn under omrörning tillsammans med
Smakexplosion: Långkok på oxlägg

Smakexplosion: Långkok på oxlägg

mört oxläggmed kraftig smak av rött vin kryddor och grönsaker. Kraftigare styckningsdetaljer med ben säljs till ett lägre pris, ger mer smak men kräver längre tillagningstid

Recept på buljong

Häll sedan på vinetmed resten av ingredienserna. Det går göra buljong på höns och viltfågel men den bör blandas med andra buljonger

Köttgryta från Florens

Man får en något mer komplex smak genom att ha medoxlägg vilket inte gör något när receptet i övrigt är så enkelt i sin smak

Köttessens

Oxlägg, hackad i små bitar. Den mest lyxiga användningsområdet är som ren pastasås med lite smör och parmesan till tagliatelle