Bred på en tesked dijonsenap på varje lövbiff och salt och peppra på. Manhattanresan kan nog tänkas inspirera fram ett par bra recept, för jag åt en himla massa goda grejer där från all världens hörn
Otroligt gott var det, jag letade upp receptet som kommer ifrån boken. 6 kilo på 6 veckor av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson (har förstått att boken är riktigt bra med fina recept). 4 portioner8 skivor lövbiff200 g philadephiaost3 msk dijonsenap1/2 dl färsk hackad oregano1 msk smörsalt och peppar efter smakBlomkålspuré1 blomkålshuvud0. 5-1 dl grädde1-2 msk dijonsenap1/2 dl färsk oregano1 äggulasalt och peppar efter smakOxrulladerna. 6 kilo på 6 veckor av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson (har förstått att boken är riktigt bra med fina recept). 3 msk dijonsenap
Dijonsenap. Det finns förmodligen hur många recept som helst, men så här gör jag. En av mina absoluta favoriträtter är oxrullader, traditionella, helt ordinära oxrullader med mängder av gräddsås, potatis, gelé och gärna blancherade sockerärtor
Lite recept på vansinnigt goda rullader kommer här. )600 g (8 skivor) Lövbiff1 Morot1 Gul lök2 msk Dijonsenap1 pkt Bacon (ca 140 g)1 l Oxbuljong (vatten + fond/tärning)2 msk TomatpuréSalt och peppar3 dl Vispgrädde1 msk Messmör (eller gelé)Smör eller Olja till stekningGör så härSkala moroten och lökenSkär moroten i stavar och löken i skivorLägg köttskivorna på bänkenBred på senap Lägg en skiva bacon på varje köttbitLägg lök och morotsstavar längst ner på köttskivanSalta och peppraRulla ihopFäst med tandpetare eller grillspett (använder man grillspett kan man bryta av "överflödet" så de blir lagomt korta)Hetta upp smör eller olja i en pannaBryn rulladerna i pannanLägg rulladerna i en stor kastrullHäll på buljongen Tillsätt tomatpurénLåt köttet koka i ca 45 minuter eller tills de släpper från spettenLyft upp rulladerna och lägg dem åt sidanKoka ner buljongen tills ungefär en tredjedel återstårTillsätt gräddenLåt koka uppSmaka av såsenTillsätt messmör eller geléSalta och peppra om det behövs(Vill du ha en tjockare sås kan du reda av den med maizena utvispat i vatten)Lägg tillbaka rulladerna i såsen så de hålls varmaServera med kokt potatis och någon god grönsak